16 Kasım 2013 Cumartesi

Yaşasın Film Kurtuldu- Film is Saved

2000'li yıllarla yavaş yavaş başlangıç yapan dijital çağ süratle büyüyerek filme ve analog makinelere ağır darbe vurdu. Bu darbe öylesine ağır oldu ki filmin devlerinden Eastman Kodak iflasını istedi. Ancak Kodak iflas işlemleri yürürken son bir hamle yaptı,  film işini İngiltere'de bulunan şirketine devrederek Kodak Alaris adı ile yürüteceğini açıkladı. Lomography ise sektörde doğan boşluğu oyuncak kameralarla doldurarak yeni bir trend yakaladı. Şimdi Lomography ve Kodak Alaris yeni bir stratejik işbirliğine girerek çok çeşitli film ürünlerini piayasaya süreceklerini açıkladılar. Tüm analogcular için iyi haber. Daha fazla bilgi için tıklayın.

For film photographers around the world, it’s time to celebrate! Lomography and Kodak Alaris are today pledging an unwavering commitment to keep production of a large variety of photographic films alive and kicking in the 21st century

Halen Nikon ve Canon gibi üreticilerin hangi analog makineleri üretmeye devam ettiklerini görmek için tıklayın. Lomography ürünlerini görmek için ise buraya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder