26 Nisan 2013 Cuma

Samyang T-S 24mm 1:3.5 ED AS UMC



Samyang T-S 24mm f/3.5 ED AS UMC  tilt-shift (T-S) lens Mayıs ayında 950 dolar fiyatla piyasaya sürülecek. Yeni lensler Canon EF, Nikon F ve Sony A ağızlı olacak. Yakında Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Pentax ve Sony E uyumlu lensler de üretilecek. Lens 11 gurupta her biri yansıma öneyici olarak kaplanmış (UMC) 16 mercekten oluşuyor. Bunların arasında 2 adet asperik-ışık düzlem düzenleyici ve 2 adet de ışık rengi düzenleyici (Extra-low Dispersion-ED) eleman var. 

Lensin aşağı ve yukarı hareket ettirilebilmesi (Shift özelliği) sayesinde özellikle mimarlar veya mimari/mekan fotoğrafları çekenler eğimleri düzeltebiliyor. Her ne kadar özellile fotoşop CS6 içinde ve diğer bağımsız yazılımlarda açı düzenleme özellikleri bulunuyorsa da sonuçlar bu lensin performansına denk olmayabilir. Yukarıda sağdaki fotoğrafya  S fonsiyonunun bir yapı üzerinde etkisini görebilirsiniz.

Diğer taraftan lensin körük şeklinde bükülmesi (Tilt özelliği) sayesinde netlik düzlemini değiştirmek de münkün olabiliyor ve minyatür efekti de elde edilebiliyor.  Daha uygun fiyatlı seçenekler isteyenler Lensbaby almayı tercih edebilirler, bu konudaki blogu okumak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder