6 Eylül 2012 Perşembe

Gizemli Tarih: 16 m Sihirli Kare


Barcelona'da bulunan ünlü kilise Sagrada Familia'yı gezerken detaylara çok dikkat etmek gerekli, örneğin ana kapının üzerinde bulunan kabartmalarda pek çok şifre gizlenmiş bunlardan en ilgi çekenini yukarıdaki fotoğrafımda görebilirsiniz:  üzeri altın varakla kaplanmış  sihirli kare. Bu kareye sihirli denmesinin nedeni, içinde bulunan rakamları  ister yatay, ister dikey, ister çapraz nasıl toplarsanız toplayın rakamların size 33 sonucunu vermesi. Kilise kayıtlarına göre bu 33 rakamı Hz.İsa'nın çarmıha gerildiğindeki yaşına isabet ediyor.  Oysa 33 rakamı Masonlar için de önemli ve Masonluktaki en yüksek dereceye işaret ediyor. İlginç olan şu ki kilise içinde Hz.İsa'yı betimleyen neredeyse tavandan asılı bir heykelden başka bir şey yok.. Ancak detaylarda dikkatle bakarsanız çok sayıda masonik semboller görebilirsiniz.. Bunlardan pek çoğu yine kapıların üzerinde bulunuyor, soldaki fotoğraf üzerinde  pergeli rahatlıkla görebilirsiniz. Alttaki fotografta ise ana giriş kapısının üzerinde sol tarafta aynı sihirli kare bu kez taşların üzerine oyulmuş olarak görülebiliyor.

Anlaşılan usta mimarlar ve taş ustaları (masonlar) bu ünlü kilisede 33 sayısını kullanırken bir taşla iki kuş vurmuşlar..

5 yorum:

  1. Bir taşla iki kuş iyi yakalanmış, :)

    YanıtlaSil
  2. Sihirli Karenin büyük bir örneğide girş kpısının sol yanında, sağ taraftaki horoz rölyefinin karşısında da yer almakta.

    Yine giriş kapısının tam orta üstünde kabatrma bir Alfa ve ters bir oyuk biçiminde Omega bulunmakta.

    YanıtlaSil
  3. Sn. Bingeli'ye aktardığı değerli bilgiler için teşekkürler, bu postun devamında yorumda anılan simgelerin fotoğraflarını paylaşacağım..

    YanıtlaSil
  4. Çok geç keşfetmişim Gizemli Tarih serisini ve devamını aradım, ama bulamayınca diğer yazıların bazılarını okuma şansına erdim:) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ayşenur teşekkür ederim, aslında devamı var ancak diğer konulardan sıra gelemedi, teşekkür ve sevgiler.

    YanıtlaSil