2 Ocak 2015 Cuma

Serhanography 2014'ün En İyi Makineleri Seçimi

2014 yılı fotoğraf sektöründe büyük yeniliklere, sürprizlere, heyecanlara sahne olmadı. Üreticiler genelde eski makinelerinin yeni sürümleri ile yetindiler. Bu durgunluktan sıkılınca Serhanography 2014'ün en iyi kameralarını seçerken kriter olarak "teknolojik yenilikler"i belirledim. Kısacası kim en fazla yeni buluşu uygulamaya koyduysa o ön plana çıktı.

 En iyi teknolojik çıkış yapan DSLR: NİKON D750

DSLR alanı 2014 de son derece durgun geçti ve en az teknolojik yeniliklerin görüldüğü kesim oldu. Bu durgunlukta en çok heyecan yaratan ürün Nikon'dan geldi: D750. En önemli sayabileceğimiz teknolojik yenilik 51-noktalı AF sisteminin neredeyse tam karanlık sayılabilecek  -3 EV'de netlik yapabilmesi ve spot ölçümlerin AF noktaları ile ilişkilendirilmesi.

 En iyi teknolojik çıkış yapan Aynasız Sistem Kamerası: SAMSUNG NX1
Serhanography ödülünü bu sene  belki de en çok hak eden kamera Samsung NX1 oldu. Samsung uzun süredir  ortalama fotoğraf meraklıları için kameralar üretiyor, ancak ilk defa profesyonel kullanıma uygun bir model piyasaya sürdü. Bu makineyi ödüle götüren en öne çıkan teknolojik yenilk sektörde  ilk defa APS-C tipinde bir sensöre BSI teknolojisinin uygulanması ve bu sensör üzerine şimdiye kadar görülmeyen sayıda: 153 adedi + tip olan 205 faz ve 209 kontrast AF noktası eklenmesi oldu. 

 En iyi teknolojik çıkış yapan Kompakt Kamera: Panasonic Lumix DMC-LX100



Taşınabilir kompakt sınıfında Serhanography ödülü  bu boyutta  bir makineye MFT sensörü,  ışık toplama kapasitesi yüksek (f/1.7–2.8)  Leica 24–75mm (35mm eşdeğeri)  zoom lens ve elektronik vizör sığdırmayı başaran Panasonic'e gitti. Cebinizde bu makine ile dünya turuna çıkabilirsiniz.
    

1 yorum:

  1. Kamera seçimi hakkında verdiğiz bilgiler için teşekkürler. Artık buypasa.com 'dan istediğim kamerayı alabilirim..

    YanıtlaSil