8 Haziran 2014 Pazar

Bomonti Bira Fabrikası Çekimleri

Dün tarihi Bomonti Bira fabrikasının restore edilen bölümlerinde FashioNurgraphy moda blogu için dir dizi çekim gerçekleştirdik.

Bu mekan İsviçreli Bomonti kardeşler tarafından 1890 senesinde Feriköy'de kurulmuş ve 1909’a kadar rakipsiz olarak İstanbul ve havarisinde bira üreten tek firma olarak faaliyet göstermiş. Mekanda  birayı halka tanıtmak amacıyla “Bira Bahçesi” de  kurularak bira kültürünü yaymaya çalışılmış.Hatta daha sonra bira bahçeleri Trakya ve Marmara Körfezi kıyılarından Eskişehir’e kadar yaygınlaşmış.Özgün şişe tasarımı,  lezzeti ve düşük  alkol oranıyla  hemen sevilen Bomonti kendine geniş bir pazar yaratmıştır. Fabrika 1938 yılında Tekel'e geçmiş. Günümüzde ise  Doğuş Holding'e kiralanmış,  bu güzel mekanın kış sezonunda İstanbul'un yeni çekim merkezlerinden biri haline geleceğini öğrendik, merakla gelişmeleri bekliyoruz.
 Mekanda elektrik hatları çekilmiş olmasına rağmen priz açılmadığı için  ana ışık desteği olarak  üçlü flaş ve beyaz şemsiyeden oluşan bir ünite kullandım.İki adet dolgu olarak yine Garyfong başlıklı bir flaş ile bir mini slave üniteli flaş kullandım.
Çekimler Canon 5D MkIII ve üzerinde 24-70mm L f/2.8 ve Sigma 50-500mm f/4-6.3 lensler ile yapıldı. 
 Şansımıza hava kapalı idi ve pencereden süzülen dramatik gün ışığını yakalama şansı olmadı.
Çekimlerin sahne arkası ile ilgili bir video izlemek için buraya veya buraya (vimeo) tıklayın.

Çekimler 1.seri, 2.seri, 3.seri için bu linklere tıklayın.

Çekimlerimizde bana yardımcı olan Mete Başkocak, Vildan Çaylı ve Nur Eradlı'ya,  fotomodel sponsorlarımdan Star Models Istanbul'a ve mekan sponsorlarına teşekkür ederim.  

1 yorum:

  1. selam bu yerde çekim için herhangi bir ücret ödediniz mi yada bir fiyat istiyorlar mı kişisel çekim için...

    YanıtlaSil