5 Kasım 2013 Salı

Retro Nikon DF Resmen Tanıtıldı


Nikon sonunda sadece fotoğraf makineleri değil neredeyse tüm üreticileri etkilemekte olan küresel retro trendine uyarak  geliştirdiği filmli eski  makinelerini anımsatan Df modelini tanıttı. Makinenin kalbinde  Nikon D4 sensörü var iklim koruması ise D800'den alınmış..  


      

Nikon Df ile DSLR konusunda büyük rakibi Canon'a bir fark daha atmış oldu. Zira Canon'un ne D800 gibi yüksek pikselli bir modeli ne de Df gibi retro tutkunlarını teskin edecek bir girişimi bulunuyor. Nikon'u bireysel eğilimleri izleyerek buna uygun bir model geliştirdiği için kutlamak gerekiyor. Df herkesin edinmek isteyeceği çok şık bir makine. Üstelik 6000 dolarlık D4 sensörünün aynısını 2750 dolara almak mümkün; evet daha önce de belirttiğim gibi Df'in kalbinde 16.2-megapiksel FX-format CMOS sensör ve Expeed 3 işlemci var. 
Bu güzel mücevher  Df ile saniyede 5.5 kare çekmek yerine, saniyede 10 kare çekmek ve üzerine video çekmek isterseniz 3250 dolar daha verin gidip bir D4 alın.. Ama aksiyon ve video çekmiyorsanız bu makine gerçekten yıllar boyu zevkle kullanılacak bir klasik olmaya aday. 
710 gram ağırlığı ile Nikon'un en hafif tam kadraj (FX/FF) DSLR kamerası olma özelliğine sahip olan Df'in diğer özellikleri şöyle: ISO aralığı 100-12,800 (50-204,800 e genişletilebilir),39-noktalı AF sistemi (9 adedi +tip), arkada  3.2-inç 921K-noktalı LCD,  2,016-piksel 3D matrix ışık ölçüm sistemi. Bir diğer özellik ise bu makinenin 1959 yılından itibaren üretilmiş tüm Nikkor lensler ile birlikte kullanılabilecek olması, kısacası bu makine AF, AF-S, DX, AF-D klasik Ai veya Ai olmayan lenslerin hepsi ile uyumlu. (kulakların çınlasın Canon, bu işlev ellerinde mücevher değerinde FD lensleri bulunan Canon'cuların hayal bile edemeyecekleri bir gelişme).

Nikon tüm bu zengin lens uyumuna rağmen işini tam yapmış ve bu kamerayla birlikte 2000 dolara satılacak olan olan klasik görünümlü moden bir  kit lens geliştirmiş: AF-S 50mm f/1.8. Bu lens tek başına 280 dolardan satılacak.  

Sonuçta Nikon'u bir kez daha tebrik etmek düşüyor hepimize yenilikleri bu denli estetik kaygı içinde sunma çabası içinde bir rekabete giriştiği için.. 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder