27 Ekim 2013 Pazar

SLR Magic'ten MFT Lensler

Noktor, SLR Magic markası altında MFT (Olympus ve Panasonic) ve E ağızlı (Sony) manüel netlemeli lensler üretiliyor. Noktor son olarak özellikle MFT kullanan kuş fotoğrafçılarını düşünerek SLR Magic Monster Lens II 12-36x50 ED adı altında adaptörle entegre teleskop lens üretti. Bu lensin 35mm eşdeğeri 840-2520mm oluyor. Bu güne kadar kuş gözlem ve fotoğrafçıları saha teleskoplarını adaptörlerle makinelerine bağlayarak digiscoping denilen yöntemle fotoğraf çekiyorlardı.


Bundan sonra artık netlemesi çok daha pratik olan SLR Magic var. Bu lens ile çekilmiş örnek fotoğraflar aşağıda yer alıyor.


Diğer taraftan SLR Magic oyuncak lens pazarında da atak yaptı hatta son zamnalarda  Lomography tarafından taklit edildi.  2011 yılında yani lomography'den iki yıl önce ilk MFT oyuncak lens SLR Magic tarafından piyasaya sürülmüştü..
SLR Magic 26mm f/1.4 TOY lensin diyafram açıklığı elbette Lomography'nin 24mm f/8 inden çok daha iyi veya onun yanında daha az oyuncak,  daha çok eğlencelik sayılır. Lensin etrafındaki renkli halkalar isteğe göre değiştirilebiliyor. Bu lens 130 dolardan satılıyor,  aynı fiyata lomonun üçlü pakedini alabilirsiniz, sanırım bu da kalite hakkında bir fikir verebilir. SLR Magic Toy Lens ile çekilmiş fotoğrafları görmek için tıklayınız.


 
SLR Magic'in ürettiği ciddi lensler de var. Özellikle MFT videografları hedef alarak tasarlanan   HyperPrime Cine 12mm T/1.6 Lens  (35mm eşdeğeri olarak 24mm) 600 dolara satılıyor.


SLR Magic 25mm T0.95 Hyperprime Cine Lens ise 800 dolar. Cine lenslerin özelliği netleme halkalarının arka tarafta f duraklarını ayarlayan halkaların ise ön tarafta bulunması ve halkaların sessiz ve rahat tur yapmaları.
 

Son olarak  firmanın en önemli ürünü 1100 dolarlık SLR Magic Noktor 50mm f/0.95 HyperPrime Lens var ki  bu da  Japonya'da üretilip Hongkong'da monte ediliyor.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder