4 Temmuz 2013 Perşembe

Leica Oskar Barnack 2013 Ödülleri Sahiplerini Buldu


Aralık ayında katılım davetini duyurduğum Leica Oskar Barnack 2013 Yarışması sonuçları belli oldu. Yarışmayı Sibirya doğumlu  Evgenia Arbugaeva ‘Tiksi' adındaki portfolyosu ile kazandı. Portfolyoda bulunan fotoğraflar Evgenia'nın 1985 yılında doğduğu  Kuzey Sibirya kıyılarındaki izole Tiksi kasabasında çekilmiş.  10,000 Euro değerindeki Leica M kamera ve ekipmanı ile  5,000 Euro nakit ödül 3 Temmuz 2013 tarihinde Fransa,  Arles'de yapılacak olan "Rencontres Internationales de la Photographie" etkinliğinde verilecek.

Yarışmaya 101 ülkeden  2,200 fotoğrafçının katıldığı bildirildi. Katılımların büyük çoğunluğu Almanya, ABD, Rusya ve italya'dan geldi. Bu sene seçici jüride Leica Salzburg Galerisi artisitk direktörü  Karin Rehn-Kaufmann; Polka magazin baş editörü  Dimitri Beck; Küratör ve yayıncı Markus Schaden; LFI magazin sanat yönetmeni Brigitte Schaller ve fotoğrafçılar Klavdij Sluban ile Peter Turnley yer aldı.

Kazanan fotoğrafların yer aldığı video klibi izlemenizi tavsiye ederim, nefis bir fotoğrafik şölen birbirinden ilgi çekici müzikler eşliğinde sunulmuş. Ben özellikle İran'dan katılan Ebrahim Noroozi'nin çektiği "Zorla Sevginin Kurbanları" isimli bir anne ve çoçuğunun asitli saldırıya uğradıktan sonra yaşamlarını konu alan portfolyoyu son derece etkileyici buldum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder