29 Kasım 2012 Perşembe

Pirelli 2013 Takvimi Rio’da Sahne Aldı..


Çekimlerini ünlü fotoğrafçı Steve McCurry'nin yaptığı Pirelli 2013 takvimi Rio de Janeiro’da tarihi Cidade Maravilhosa limanındaki Pier Mauá antrepolarında tanıtıldı.

The Cal™ olarak anılan ünlü takvimin 40. sayısının çekimleri iki hafta süresince Rio sokaklarında ve favela denen gecekondu mahallelerinde gerçekleştirildi.

Bir takvim-kitap olarak ciltlenmiş 2013 Pirelli Takvimi’nde 34 renkli fotoğraf yer alıyor: oyuncu ve modellerin 23 portresi, günlük yaşamdan parçaların betimlendiği dokuz fotoğraf ile tamamıyla grafiti ve duvar resimlerinden oluşan iki fotoğraf. Popüler sanatın ifade biçimin çağrıştıran duvar resimleri, yorumladığı sosyal özellikleri yansıtma yetenekleriyle McCurry’nin dikkatini çekmiş ve fotoğrafların birçoğuna arka fon oluşturmuş.

Takvimde 11 model, oyuncu ve şarkıcı yer alıyor: Brezilya’dan Isabeli Fontana (daha önce Bruce Weber imzalı 2003, Patrick Demarchelier imzalı 2005, Peter Beard imzalı 2009, Karl Lagerfeld’in 2011 ve Mario Sorrenti’nin 2012 Pirelli takvimlerinde yer aldı) ve Adriana Lima (Patrick Demarchelier imzalı 2005 takviminde de yer aldı); oyuncu Sonia Braga ve şarkıcı Marisa Monte; Mısır asıllı İtalyan oyuncu Elisa Sednaoui; Çek model Petra Nemcova; Tunuslu model Hanaa Ben Abdesslem; Etiyopyalı model Liya Kebede; Amerikalı modeller Karlie Kloss, Kyleigh Kuhn ve Summer Rayne Oakes. İlginç olan ise Adriana Lima'nın bu çekime hamile olarak katılmış olması.

Fotoğraflardan seçmeler görmek için tıklayınız. Sahne arkasını gösteren videoyu ise aşağıda bulabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder